[...] szkodliwe hormony i antybiotyki. Europejskim standardem jest zalecanie dużej ilości krowiego mleka i nabiału w diecie. Tłumaczy się to tym: człowiek potrzebuje wapnia = mleko posiada wapń = człowiek powinien pić więc dużo mleka. Jest to logika typu: człowiek potrzebuje wapnia = wapienie składają się z wapnia = człowiek powinien jeść [...]
K-Mg-Zn informacje nie jestem autorem informacji tu zamieszczonych, zbierane one były przez jakiś okres czasu także nawet nie pamiętam linkow do stonki z których je wklejałem ( miały one służyć tylko dla mnie ale postanowiłem się podzielić może komuś się przyda chociaż jakaś część ) Pozdrawiam Potas Podstawowe informacje Potas bezpośrednio [...]
[...] ilości Ca, ale też wypłukuje ten pierwiastek z organizmu. De facto, jedząc dużo twarogu osłabiamy swoje mięśnie i kości, zamiast je wzmacniać. Alternatywę może stanowić mleko, lub w przypadku nietolerancji laktozy,kefir czy jogurt.Zarówno kefir jak i jogurt są bogatym źródłem "przyjaznej" mikroflory. Warto pamiętać, że jest ona niezwykle [...]
[...] śluzu w oskrzelach, ktory nie tylko potęguje objawy u astmatyków, ale także sprzyja powstawaniu infekcji, zwłaszcza dróg oddechowych. Najbardziej korzystne w tej grupie jest mleko sojowe i serek sojowy tofu, ale jeżeli nie możemy się obejść bez nabiału zalecane są produkty obojętne, a wiec jogurt i kefir ( 3 x tyg. po 150g), mozarella i ser feta [...]
[...] jedną zaletę: zawiera żywe bakterie, które chronią układ pokarmowy przed infekcjami i wzmacniają układ odpornościowy. Dlatego zdaniem naszych żywieniowców odtłuszczone mleko, kefir, jogurt i białe sery powinniśmy pić lub zjadać codziennie. Jedynie żółte sery, bogate w tłuszcz i sód, możemy wyeliminować z jadłospisu. Koledzy Willetta po [...]
[...] węglowodanów jest zły ? Najgorszym naszym wrogiem są wysoko przetworzone węglowodany takie jak :ciasteczka, słodycze, chleb, słodzone napoje, cukier stołowy ale także owoce, mleko , soki owocowe, jogurty i serki owocowe czyli produkty zawierające proste węglowodany takie jak glukoza i fruktoza, a także połączenie węglowodanów prostych i tłuszczy [...]
[...] które mogą znacznie osłabić wchłanianie i działanie cynku. Należą do nich: otręby, potrawy zawierające duże ilości włókien roślinnych, potrawy obfitujące w fosforany ( mleko, drób), chleb gruboziarnisty i ziarna zbóż. Pozdrawiam. "Nie ma kasy, nie ma masy, a bez masy nie ma klasy" doradca w suplementacji Członek mafia.suple.hardcor.pl
[...] vitalmax, kaizen itp. itd) NAJCZĘSTSZE OSZUSTWA NA AUKCJACH INTERNETOWYCH: Klasyka - bezwartościowy rolmlecz, dobry dla trzody chlewnej - nigdy dla sportowców! Rolmlecz lub mleko w proszku- w innym opakowaniu, fikcyjny skład (wydrukowany), maksymalnie 13% białka, brak producenta, atestu, kodu kreskowego. Wg opisu ma mieć 70 lub więcej % białka - [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witajcie! A więc Panie i Panowie...taka sytuacja. Przez ostatnie kilka miesięcy trochę mi się przytyło. Od zawsze miałem problem z nadwagą, ale to głównie przez tragiczną przemianę materii i tendencję do tycia, bo nie żarłem nie wiadomo jak i nie wiadomo ile. Mama pilnowała ;). Od treningów również nigdy nie stroniłem. Za młodu trochę karate, całe [...]
[...] zboża nie są przez nas trawione. Opuszczają nasz organizm w postaci niezmienionej. A co z mlekiem? No cóż, należy odpowiedzieć na pytanie skąd na ogół bierze się mleko (nie pytam, o to skąd bierze się na ogół mleko sprzedawane w sklepach, bo odpowiedź mogłaby być nieco zaskakująca). Otóż takie mleko bierze się od krowy, następnie to [...]
[...] o dwie trzecie zmniejsza ryzyko udaru i zawału serca. Dość jednak tego naukowego wymądrzania się. Gęsta śmietana z dżemem i gorącymi babeczkami, serek wiejski, pełnotłuste mleko, gęste jogurty i masło, które jest niewątpliwie najsmaczniejszym smarowidłem na grzankę, to perły wiejskiego dziedzictwa gastronomicznego. Są jednocześnie tak pyszne, [...]
[...] Co jest przyczyną chorób? "Przyczyną chorób jest głównie spożywanie zbyt dużej ilości białka, jedzenie produktów pochodzenia zwierzęcego, nawet wtedy, gdy jest to tylko mleko i sery. To powoduje zainfekowanie organizmu produktami jego rozpadu. Jeśli do tego nie jada się w ogóle, lub za mało, owoców i surowych jarzyn, dochodzi do osłabienia [...]
[...] i cukrów oraz przy odbudowaniu zniszczonych lub uszkodzonych tkanek. Witamina ta odgrywa ważną rolę w procesie budowania mięśni i funkcjonowaniu narządu wzroku. Źródeło: mleko i jego przetwory, kasze, chude mięso, wątroba. Zapotrzebowanie dobowe: 1700 - 2200 mcg. Witamina B3 (niacyna) - odpowiedzialna jest za zuzywanie tlenu w komórce czyli [...]
[...] i Anderson zostali przyjęciu do szpitala w 1928 roku i od razu rozpoczęli życie na diecie złożonej wyłącznie ze świeżego mięsa. Wykluczono całkowicie warzywa, owoce, jaja, mleko i produkty mleczne. Początek eksperymentu obserwowała grupa europejskich fizjologów, którzy w tym czasie przebywali w Nowym Jorku i specjalnie odłożyli swój powrót do [...]
[...] osteoporozą i rakiem. Jedyną wspólną cechą wszystkich wymienionych diet są pełnowartościowe pokarmy o minimalnym stopniu przetworzenia. Orzechy, jagody, fasolka, surowe mleko, mięso zwierząt karmionych naturalną paszą. Pełnowartościowe, nieprzetworzone pokarmy są zawsze zdrowe, niezależnie od tego ile zawierają węglowodanów, białka lub [...]
[...] jo-jo). -DIETA WEGETARIAŃSKA, polega na nie przyjmowaniu produktów pochodzenia zwierzęcego (głównie mięso). Rozróżnia się parę typów: laktoovowegetarianizm (je się jaja i mleko), laktowegetarianizm (je się produty mleczne), ovowegetarianizm (je się jaja). Przyczyny bycia na tej diecie są różne. Mogą tu być przyczynami religia, własne poglądy i [...]
[...] ok. 1500 kcal dziennie. 50-60% kalorii powinno pochodzić z kasz, płatków zbożowych i produktów z mąki razowej. 2.Wybieraj chude mięso i wędliny drobiowe oraz chude mleko i jego przetwory. Zrezygnuj z masła i margaryny. Zamiast smażyć, piecz w folii albo gotuj na parze. 3.Wyeliminuj z jadłospisu cukier i słodycze, a także słodkie napoje [...]
[...] niekorzystny wpływ na stężenie cholesterolu we krwi. Osoby z nietolerancją laktozy zamiast mleka powinny spożywać mleczne napoje fermentowane, takie jak jogurt, kefir, mleko ukwaszone. Porcja ryby, drobiu, grochu, fasoli lub mięsa (do wyboru) Wszystkie dostarczają białka o wysokiej wartości odżywczej. W ciągu dnia należy spożyć jedną z [...]